TIETOA OPETTAJILLE

Mielenkiintoiset aihepiirit rikastuttavat matematiikan opetusta. Opettajan tieto-osiosta löydät käytännönläheisiä teemoja ja ideoita opetustyöhön.

Teematietoa

KALENTERILASKENTA: HYVÄSTIT DESIMAALIJÄRJESTELMÄLLE

Vuodessa on 365 päivää, tunnissa 60 minuuttia – desimaalijärjestelmää ei voi soveltaa ajanjaksoihin liittyvässä laskennassa. Ajanjaksot tarjoavat oppilaille mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä haasteita. Näiden haasteiden kanssa oppilaat oppivat laskemaan kokonaisluvuilla ja jäännöksillä, ja he oppivat myös paljon niistä matemaattisista haasteista, joita ihminen on kohdannut kehittäessään kalenteria nykymuotoonsa.

Teemaosio

Tuotetietoa

FX-991ES Plus ─ monimutkaisten kaavojen selkeä havainnollistaja

FX-991ES Plus auttaa kaikkia oppilaita kohtaamaan ja ymmärtämään monimutkaisia kaavoja : Tämä CASIO-laskin kykenee havainnollistamaan matemaattiset ilmaukset selkeässä muodossa. FX-991ES Plus näyttää kaavat luonnollisessa muodossaan – samalla tavalla kuin oppikirjoissa ja matematiikan tunneilla. Lisäksi funktioarvoja voi tarkastella havainnollisesti taulukkomuodossa.

Lue lisää

AMMATTITIETOA

#

Mittaustekniikka – aina ajan tasalla

Se on läsnä kaikkialla, mutta sitä ei voi nähdä: aika. Nykyään on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin mitata aikaa tarkasti ja pysyä täsmälleen ajan tasalla. Opettajatietoa-osassa fyysikko Andreas Bauch kertoo työstään Braunschweigin atomikellon parissa – joka Saksan tärkein aikatahdistin. Kiinnostavatko oppilaitasi mittaustekniikan asiantuntijatehtävät? Ammattitietoa mittaustekniikan eri ammattivaihtoehdoista.

Lue lisää

IHMEELLINEN LUKU

Ihmeellinen luku: 60

60 kuuluu eniten käytettyihin lukuihin välillä 1 – 100. Babylonialaiset pitivät sitä pyhänä lukuna – mikä näkyy vielä nykyäänkin esimerkiksi ympyröihin liittyvässä laskennassa. Babylonialaiset olivat myös kehittäneet näppärän tavan laskea sormillaan lukuun 60 saakka. Täältä löydät tietoa siitä, miten tämä tapahtuu.

Lue lisää